Srí Lanka a cestování s dětmi

Dovolená na Srí Lance

Srí Lanka patří k těm exotickým zemím, které určitě stojí za to navštívit. Tato země má jistě co nabídnout a to nejen krásné pláže, okolní přírodu, ale i vstřícnost a pohostinnost místních obyvatel. Možné je také cestování s dětmi, které přece nikdo o skvělý zážitek nechce připravit. Samozřejmě si mnozí rodičové kladou otázku, zda je to bezpečné a vhodné pro děti. Jistě, že je, ale miminka raději přenechejte babičce nebo vyčkejte, až děti dorostou. Exotika má co nabídnout a děti budou určitě nadšené. Srí Lanka a cestování s dětmi se musí nejen dobře naplánovat, ale rodiče musejí být připraveni.

Vhodný program pro děti

Let na Srí Lanku trvá zhruba 10 a půl hodiny. Může se to zdát příliš dlouhé, ale nakonec se to dá zvládnout. Obyvatelé ostrova děti mají rádi a tak se s nimi třeba rádi fotí a povídají si s nimi. Rodiče musejí být připraveni také na to, že děti jsou neposedné a zajistit jim vhodný program je tedy důležité. Srí Lanka a cestování s dětmi tak může být skvělé dobrodružství. A že toho Srí Lanka nabízí opravdu hodně. Třeba Pinawalla, což je sloní zoo a také sloní sirotčinec, je to největší světový úkryt pro chov divokých asijských slonů v zajetí. Takové sloní zoo nabízí neuvěřitelné zážitky, kdy je zde možná jízda na slonech, dvakrát denně koupání slonů a jiná dobrodružství, o kterých se dětem bude i zdát. Pinnawela je nejslavnější sloní školka na Srí Lance, jezdí sem turisté z celého světa, aby si zblízka prohlédli velké i malé slony.

Doporučuje se také Yala národní park, kde mohou všichni pozorovat divoká zvířata. Děti si tak budou připadat jako slavný lovec Pampalinni. Za návštěvu stojí i Habaraduwa – želví farma. Srí Lanka je domovem 5 různých druhů želv a ty lze pozorovat právě na želví farmě.

Na co si dát pozor

Ale i na Srí Lance je potřeba dát si pozor na maličkosti, které mohou připadat někomu automatické. Slunce je zde velmi aktivní, dokonce i ve stínu. O výběr opalovacího krému by se proto mělo postarat předem, dobrý a kvalitní opalovací přípravek na ostrově nenajdete. A pozor na komáry! Tady nejsou nebezpeční, ale po večerech mohou být velmi otravní.