Dovolená na Srí Lance? Máme tipy, co musíte vidět!

Dovolená a Srí Lanka: pozemský ráj v Indickém oceánu

Tajuplný ostrov Srí Lanka je bývalá anglická kolonie a nyní oblíbená turistická destinace. Srí Lanka – dovolená je rajský ostrov s bohatou historií, který přitahuje cestovatele z celého světa a zůstává navždy v jejich srdcích. Ostrov v Indickém oceánu je exotickým světem romantiky a dobrodružství. Každé město Srí Lanky je svým způsobem jedinečné, jedno svou bohatou historií, druhé nabízí dokonalou panenskou přírodu ve svém okolí a třetí má rozvinutou infrastrukturu pro cestovní ruch. Srí Lanka je pro mnohé známá pod názvem – Cejlon. Každé desáté balení čaje na světě obsahuje listy nasbírané pracovitými obyvateli Srí Lanky.

Co můžete zažít

Ten, kdo zavítá na tento ostrov, si jej po chvíli zamiluje. Není třeba honosné a přepychové hotelové pokoje. Postačí mít střechu nad hlavou, příjemné prostředí a měkkou postel. Pohodová a pohodlná dovolená na Srí Lance každého jistě přiměje vrátit se sem znovu.
Srí Lanka – dovolená jako tropická země nabízí svým hostům příjemnou a neopakovatelnou dovolenou na pláži. A pláže jsou zde opravdu nádherné. Turisté navštěvují vyhlášená letoviska jako je Galle, Bentota, Beruwela, Wadduwa, Kalutara, Trincomalee, Hikkaduwa. Největší dojem na turisty ovšem dělá úžasná příroda. Procházky po dlouhých plážích, ale právě jen tak ve volné přírodě láká turisty pro neopakovatelnou atmosféru pravé džungle. Srí Lanka má také 24 rezervací, žije zde na 88 druhů savců, 54 druhů ryb a 430 druhů ptáků. A to už stojí za prozkoumání!

Co ještě nabízí dovolená na Srí Lance?

Srí Lanka – dovolená je skutečným zážitkem pro všechny milovníky exotiky a dobrodružství. Odpočinek zde člověk samozřejmě najde také, ale vzhledem k tomu, že jde o jedinečný zážitek pro všechny turisty, lenošení tu moc bodů nezíská. Srí Lanka je bohatá na památky a výlety. A že je co objevovat! Dovolená nabízí skvělé výlety na horu Sigiriya v Kandy, turisté často jezdí do továrny na balení čaje Nuwara Eliya, je zde mnoho vodopádů, hornatých oblastí, které stojí za prozkoumání. Milovníci historie a kultury by si neměli nechat ujít příležitost navštívit hrad Sigiriya. Zkrátka dovolená na Srí Lance určitě stojí za to!