Dovolená na Srí Lance s cestovkou nebo bez? Poradíme!

Srí Lanka dovolená

Alespoň jednou za rok by si měl člověk dopřát zaslouženou dovolenou. A je jedno, zda to bude na chalupě v Jizerských horách nebo na pláži v Chorvatsku. Pro ty jedince, kteří hledají dobrodružství a exotiku se nabízí možnost navštívit Srí Lanku. A právě dovolená na Srí Lance se stala jednou z nejoblíbenějších mezi exotickými destinacemi mezi turisty. Určitě je na co se dívat a co objevovat a tak se turisté často ptají, zda na Srí Laku cestovat s cestovní kanceláří nebo se vydat po vlastní ose. Pokud si zájezd člověk opatří u cestovní agentury, má v podstatě o vše postaráno a nemusí také vymýšlet trasu výletů, má postaráno nejen o hotel, ale i o letenky a podobně. Zjednodušeně řečeno v tomto případě má vše pod nosem. A jestliže zájemci o dovolenou na Srí Lance chtějí zvolit spíše dobrodružnější program a chtějí cestovat bez cestovní agentury, v článku se dozví, jak na to.

Srí Lanka dovolená bez cestovky

Rozhodnutí, že letošní dovolenou rodina stráví na Srí Lance je skvělé a každý člen rodiny je určitě nedočkavý a nadšený dobrodružnou cestou. Srí Lanka nabízí neskutečné panorama, které mnohdy turistům doslova vyrazí dech, a proto stojí za to Srí Lanku navštívit. Dovolená na Srí Lance může být zorganizována i bez cestovky, ale je třeba se na to dobře připravit.

V první řadě si turisté musejí zvolit destinaci a termín, kdy chtějí odletět. Je třeba zmínit, že sezónnost je zde charakterizována velikostí vln v oceánu a dešťů. Pokud je nejlepší čas na odpočinek na jihozápadě od prosince do března, pak na východním pobřeží je to od května do září. Dále je potřeba mít samozřejmě finanční prostředky a to jak v hotovosti, tak i na bankovním účtě. Nikdy člověk neví, co ho na cestách překvapí. Potřebné je také vízum. Vyhotovení trvá několik minut a cena je 35 USD.

Srí Lanka poznávací zájezd

Dovolená na Srí Lance není jen o slunění na pláží, ale jde o dobrodružné a poznávací zájezdy se vším všudy. Tento ostrov v Indickém oceánu je kouzelným místem, kde se člověk nebude nudit ani minutu. Je zde možnost cestování nejen autem, ale i vlakem a dokonce i autobusem. Výlety jsou úžasné stejně jako poznávací zájezdy třeba na několik dní. Každý účastník má tak možnost ochutnat místní speciality, kochat se přírodou, pohladit si slony nebo se zúčastnit přehlídky tradičních srílanských tanců.

Letenky na Srí Lanku

Dovolená na Srí Lance představuje let dlouhý zhruba 10 hodin. Záleží na délce přestupu. Ceny letenek z Prahy se pohybují okolo 9000 až13 000 Kč. Výše letenky je ovlivněna například s jakou leteckou společností se člověk na Srí Lanku vydá, termín nebo přestup. Doporučen je přestup v Dubaji. Člověk má tak rovnoměrně rozdělený let.

Srí Lanka dovolená bez cestovky – Výlety a poznávací zájezdy na Srí Lance