Jaké zajímavosti nabízí Srí Lanka?

Co dělat na Srí Lance

Každý turista, který přijede do neznáma nebo na místo, kde chce relaxovat a začít skvělou dovolenou, jistě očekává nadšení, dobrodružství, odpočinek a někdy i luxus a dokonalost. Dovolená na Srí Lance přináší v podstatě od každého kousek.

Program dovolené na Srí Lance závisí na každém jedinci, protože někomu vyhovuje spíše lenošení na pláží a někomu výlety za dobrodružstvím. Tento exotický ostrov nabízí víc, než by člověk čekal.

Srí Lanka zajímavosti

Srí Lanka nabízí mnoho zajímavých míst, které stojí za to vidět. Ale musí se počítat s tím, že pokud chce člověk vidět všechny památky Srí Lanky, bude potřebovat dva až tři dny. Ale je to zase záruka toho, že se nudit člověk určitě nebude a tak může začít výletem do tří starobylých měst nezávislých sinhálských království: Anuradhapura – Polonnaruwa – Kandy. Tato města mají bohatou historii a mnoho zajímavých kulturních a historických památek.

Skvělým výletním místem je určitě Lví skála – Sigiriya. Je to nádherný sklaní masiv, který touží vidět každý návštěvník Srí Lanky. Dokonalost tomuto místu dodává okolí. K vidění jsou kaskádovité zahrady, jezírka a pak samotný výhled z vrcholu Lví skály.

Na ostrově je obrovské množství chrámů a přírodních zajímavostí. A právě parky s tropickou vegetací, botanické zahrady, rezervace, sloní školky, želví farmy zaujímají zvláštní místo v seznamu zajímavostí na Srí Lance. Stejně tak sem patří i krásné moře, dokonalé pláže pro odpočinek, ale stojí za to se také seznámit s místními obyvateli a jejich pohostinností.

Srí Lanka hlavní město

Dovolená na Srí Lance se neobejde bez návštěvy hlavního města. Oficiálním hlavním městem je Šrí Džajavardanapura Kotte, kde sídlí nejvyšší soud a parlament a stojí za to vidět budovu, kde sídlí právě místní parlament, křesťanské, muslimské a buddhistické chrámy – je jich tu spousta. V překladu Šrí Džajavardanapura Kotte doslova znamená „požehnané pevnostní město blížícího se vítězství“. Ve skutečnosti však mnozí považují Colombo za hlavní město. Zde se nachází prezidentská rezidence, vláda a žije zde asi 150 tisíc lidí. Město má své kořeny ve 13. století.