Na Srí Lanku jedině letecky! Víme, jaká spojení jsou nevýhodnější.

Jak letět na Srí Lanku

Všichni jistě ví, že Srí Lanka není za rohem. Vhodná cesta je samozřejmě leteckou dopravou a zde nabízíme několik typů, jak si cestu zpříjemnit a nehledat jen v internetovém vyhledávači možné spojení. Letecky na Srí Lanku se dostane v podstatě každý. Možností je několik, záleží na letecké společnosti, ale také na letišti, které takový let nabízí. Turisté si mohou vybrat letět nejen z Prahy, ale nabízí se i Varšava nebo Vídeň. Je třeba ale upozornit na to, že možnost přímého letu na Srí Lanku není.

Letenky na Srí Lanku

Jestliže má člověk jasno, kdy chce odletět na Srí Lanku, měl by si opatřit letenku zhruba 2 měsíce předem. Letenky na Srí Lanku se pohybují okolo 13 až 15 000 korunami, je to v závislosti na daném termínu, ale také s jakou leteckou společností člověk letí. Ceny letenek se v průběhu roku moc nemění, ale nejdražším obdobím jsou zejména letní prázdniny a vánoční nebo velikonoční svátky. Letenky na Srí Lanku v tomto období mohou dosáhnout i 18 000 Kč.

Nejvýhodnější letecké spojení

Letecká doprava je směrována na letiště v hlavním městě Colombo, ale lety jsou možné i na menší letiště Hambantota, které se nachází v jihovýchodní části země. Ovšem pravidelná linka není v současné době na toto letiště k dispozici. Doporučuje se tedy letiště Colombo. Let na Srí Lanku trvá přibližně 10 až 13 hodin a i tady je to dáno leteckou společností a spojením. Asi nejrychlejším spojením je na letiště do Colomba s jedním přestupem a to v Dubaji. Jde o letecké společnosti Emirates, Qatar, Flydubai nebo Lot. Všechny tyto letecké společnosti nabízejí komfortní let na vytouženou Srí Lanku, kde si člověk náležitě užije vše, po čem léta toužil.

Doprava z/na letiště

Turisté také často hledají informace o tom, jak se na Srí Lance dostanou na letiště nebo z letiště. Zde je doporučována autobusová doprava, pokud člověk míří do Colomba. Jezdí asi každých 30 minut a jízdenka stojí 110 rupií, což je asi 19 Kč. Turisté se tak dostanou do centra města. Doprava na Srí Lance je také možná taxi službou, ale cena je daleko vyšší, pohybuje se od 1800 rupiemi a výše.