Nejlepší pláže Srí Lanky mají co nabídnout

Dokonalý odpočinek na Srí Lance

Úžasná krása ostrova Srí Lanka s rajským obrázkem štíhlých kokosových palem, jasných barev rozkvetlé zeleně a květin, smaragdově modrého oceánu a barevných šťavnatých plodů, to je charakteristika tohoto ostrova v Indickém oceánu. Zapomenout se nesmí ani na krásné pláže Srí Lanky, které nabízejí nejen jemný písek, ale tyrkysově modré vody pláží umožňují klidně se opalovat na slunci nebo si naopak užívat aktivní sporty, jako je potápění nebo surfování.

Jemný písek a modravé moře prakticky všude

Na Srí Lance si člověk může vybrat bílé pláže vhodné pro rodiny s dětmi, mládež, pro ty, kteří rádi surfují, potápějí se nebo jen tak lenoší na pláži. Pláže Srí Lanky nabízejí všem opravdový odpočinek a skvělý zážitek a tak například na pláži Unawatuna může každý skvěle relaxovat a zažít krásy Srí Lanky, obklopené šumivými vlnami a měkkým teplým pískem, turisté se mohou věnovat vodním sportům, jako je potápění a šnorchlování. Pláž Unawatuna je považována za jednu z nejlepších na ostrově. Hikkaduwa je pláž, která patří k těm nejznámějším a v její blízkosti se nachází korálový útes. V laguně, poblíž hotelu Chaaya Tranzu, má každý možnost krmit obří želvy a plavat s nimi mohou i ti nejodvážnější. No není to lákavé? Mezi nejkrásnější pláže Srí Lanky patří i další oblasti. Úchvatný výhled na moře nabízí pláž, která je 65 kilometrů od Colomba a nazývá se Bentota Beach. Tady mohou strávit svou dovolenou zejména mladé páry a romantici tělem i duší. Trincomalee je zase jedním z nejslunnějších letovisek na Srí Lance.

Pokaždé něco jiného

Každá pláž nabízí něco jiného a něčím jiným přitahuje návštěvníky. Jednou je to dokonalý západ slunce v korálových útesech, jindy je to jemný písek a tyrkysové moře. Existují ale i malé zátoky, kde je klid a turisté nejsou ničím a nikým rušeni. Takové pláže Srí Lanky vyhledávají především ti, kteří chtějí opravdový odpočinek a klid, a jsou vhodné i pro rodiny s dětmi. Bílý písek, dokonalá flóra kolem společně s vysokými palmami nabízí opravdový zážitek tajuplného ostrova.