Srí Lanka a počasí? Víme, kdy je nejlepší doba vyrazit na dovolenou!

Jaké počasí může člověk očekávat

Pokud touží člověk po dovolené na Srí Lance, jistě by si měl nejdříve zjistit, v kterém ročním období je nejlepší tento ostrov navštívit. Ne vždy totiž je počasí na Srí Lance dokonalé a turisté touží po skvělé a ničím nerušené dovolené. Srí Lanka je rájem pro milovníky exotiky a dobrodružství. Teplota vody v Indickém oceánu se udržuje v rozmezí 27-29 stupňů. Celoročně se sem hrnou cestovatelé z celého světa, aby si užili pláže, slunce a památky tohoto ostrova. V tomto článku věnovanému tématu Srí Lanka a počasí každý najde odpověď na otázku, jaké je na ostrově klima.

Slunce a pláže

Počasí na Srí Lance je tropické a vlhké. Rovník je odsud jen co by kamenem dohodil. Ve středu ostrova jsou hory, ale většinu z nich zabírají pobřežní nížiny. Srí Lanka představuje monzunové klima, kdy teplota vzduchu se v průběhu roku mírně mění (rozdíl mezi nejteplejšími a nejchladnějšími měsíci nepřesahuje dva až tři stupně), období dešťů (monzunové období) se vyjadřuje v závislosti na pobřeží. Průměrná roční teplota vody je +27 ° C. Ve velkých městech, daleko od pobřeží Indického oceánu, je horko a vlhko, zatímco na pobřeží je díky příjemnému vánku počasí daleko příjemnější.

Relaxace a odpočinek po celý rok

Vzhledem k povětrnostním podmínkám může člověk odpočívat a relaxovat na plážích Srí Lanky prakticky po celý rok. Počasí od října do dubna nabízí skvělou dovolenou na jihozápadě, od března do listopadu na severovýchodě. Rozdíl mezi maximálními a minimálními teplotami po celý rok na ostrově nepřesáhne 5 stupňů. Průměrná roční teplota se udržuje v rozmezí 27–32 stupňů, což je jistě velmi příjemné zjištění.

Srí Lanka a období dešťů

Srí Lanka a období dešťů je charakterizováno silnými a krátkými přeháňkami, které se obvykle vyskytují třikrát až čtyřikrát během dne a po západu slunce. V oceánu jsou přitom nebezpečné vlny, nárazový vítr a v takovém období není zrovna vhodné relaxovat na Srí Lance. Ale to neznamená, že navštívit Srí Lanku v tomhle období nelze. Tento exotický ostrov je možné prozkoumat prakticky kdykoliv.