Zajímá vás, jaké jsou ceny na Srí Lance? Známe odpověď!

Srí Lanka a ceny

Dovolená na Srí Lance je nejen skvělá příležitost prozkoumat dosud nepoznané, ale přivést si také spoustu zážitků. Krásná příroda kolem, zlatavé pláže a zajímavosti z dob dávno minulých jsou jen částí toho, co lze na Srí Lance vidět. Určitě by si turisté neměli nechat ujít i výborné jídlo v místních restauracích, protože rýži zde obyvatelé umí udělat na tisíc způsobů a pokaždé jinak. Kolik vlastně stojí jídlo v restauracích? A co drink? I tyto otázky je třeba zodpovědět. Ceny na Srí Lance samozřejmě závisí na tom, o jaké služby má turista zájem, kde chce být ubytovaný a co všechno chce vidět nebo zažít.

Asi nejdražší položkou budou návštěvy památek. Například historický trojúhelník Anuradhapura, Polonaruwa, Sighiria stojí 50 USD za round ticket, nebo každý vstup zvlášť za 25 USD. Naopak překvapivě nejlevnější ceny na Srí Lance vyjdou člověka za jídlo a dopravu. Jídlo v levnější restauraci vyjde zhruba na 350 rupií, což je asi 80 korun, pivo na 300 rupií, balená voda na 85 rupií, chleba na 75 rupií. Obecně je na Srí Lance levněji než v České republice a tak se člověk nemusí obávat předražených restaurací.

Ceny na Srí Lance za ubytování jsou také velmi příznivé. V hostelu od 70 korun za osobu, v hotelu od 500 korun za osobu a v resortu od 1000 korun za osobu.

Srí Lanka a měna

Z výše uvedených informací je zřejmé, že měna na Srí Lance je srílanská rupie. 1 rupie je zhruba 0,18 korun a to v závislosti na současném měnovém kurzu. Mnoho turistů, kteří se chystají strávit dovolenou na Srí Lance tak čelí otázce, kolik finančních prostředků bude stačit a zda se dá na ostrově platit platebními kartami. Zde je třeba říci, že banky na Srí Lance vymění eura, dolary. Bankomaty jsou také k dispozici a není třeba žádný stres při obstarání financí. Každopádně doporučení zní, směnit finance již na letišti.