Zajímavosti na Srí Lance a co určitě navštívit

Skvělá dovolená na Srí Lance

Srí Lanka je oblíbená turistická destinace. Láká nejen svou exotikou a výbornými klimatickými podmínkami, ale nabízí i zlatavé pláže a mnoho zajímavých míst, která určitě stojí za to navštívit. Je to země, která má určitě co nabídnout. Srí Lanku si zkrátka člověk zamiluje už při přistání na letišti. Co vidět, co zažít, kam se podívat a na co vzpomínat? Zajímavosti na Srí Lance přinášejí dobrodružství, exotiku, přírodní krásy a skvělé zážitky.

Pro milovníky čaje

Srí Lanka je známá především svými čajovými plantážemi. Zde se turisté mohou těšit na výlety přímo na tyto plantáže, kde místní obyvatelé sbírají lístky čajovníku. Vysoko v horách se nachází Nuwara Eliya, což je srdcem čajových plantáží a roste zde nejaromatičtější a nejlepší čaj. Sběrači čaje jsou většinou ženy. Dělají velmi málo placenou práci, sklízejí úrodu bez ohledu na to, jaké je venku počasí, aby dostali výplatu, což ví asi jen málokdo. Čaj se pak balí a připravuje na trh v čajových továrnách, kde jednou z nejstarších je továrna Blue Fields. Nachází se poblíž Nevul-Eliya. Tyto zajímavosti na Srí Lance jsou velmi poutavé a přinášení například středoevropanům mnoho informací a poznatků.

Na co se může turista těšit

Asi málokdo ví, že Srí Lanka má 23 národních parků a více než 450 přírodních rezervací, včetně mořských rezervací s pěti druhy velryb. Nádherná a nespoutaná příroda kolem tvoří dokonalou krásu a společně s krásnými plážemi, modravými zátokami a vysokými vodopády má tento ostrov určitě co nabídnout.

Mezi zajímavosti na Srí Lance, které stojí za to navštívit je Sigiriya. Ruiny starověkého města na vrcholu hory Sigiriya jsou právem považovány za osmý div světa. Jedinečnost této zajímavosti spočívá nejen v troskách pevnosti a nástěnných malbách. Mocné lví tlapy vytesané z monolitu jsou ohromující a legenda říká, že skálu dříve zdobila lví hlava, která se postupem času zřítila.

Mirissa je jednou z nejhezčích pláží na Srí Lance. Nabízí nejen zlatavé pláže, romantiku, ale také je zde možné pozorování velryb a delfínů, což je jistě neskutečný zážitek.

A jaké další zajímavosti na Srí Lance mohou turisté navštívit? Jeden z nejstarších parků Srí Lanky Yala, je poutavý tím, že zde člověk může pozorovat slony, buvoly nebo levharty. Neskutečnou faunu a floru je možné pozorovat v deštném pralese Sinharádža a mnoho jiných zajímavostí.