Známe odpověď i na otázku, kdy na Srí Lanku zavítat!

Srí Lanka a počasí

Naplánovat si cestu na Srí Lanku tak, aby si dovolenou užili všichni členové rodiny, je velmi důležité. Důležitým faktorem je zejména počasí. Tady se totiž musí počítat s vlhkostí, teplotou vzduchu a vody, srážky, ale počasí na Srí Lance závisí také na ročním období, ale i na regionu. Co tedy čeká turisty po příjezdu na Srí Lanku? Bude foukat vítr, bude pršet nebo bude nádherné slunečné počasí, moře bude jemně ševelit a do taktu mu budou sekundovat vysoké palmy?

Počasí na Srí Lance je hodně ovlivněno monzuny. Je to pravidelný vítr, který v sezóně mění směr. První je jihozápadní monzun, kdy jsou na částech ostrova od května do října deště, druhý je severovýchodní monzun, který přináší teplo a jde o období od října do dubna. Nejdeštivějšími oblastmi jsou jihozápadní svahy hor a pobřežní oblast, kde se nachází také město Colombo.

Kdy tedy vyrazit na Srí Lanku?

Na Srí Lance se počasí měsíc od měsíce mírně liší, což je dáno polohou ostrova. Malé změny teploty po celý rok a vysoká vlhkost vzduchu vytvářejí vynikající povětrnostní podmínky pro všechny druhy rekreace.

Ostrov se nachází velmi blízko rovníku, a proto je na tomto ostrově léto po celý rok a teplota vzduchu může kolísat maximálně + – 4 ° C. Průměrná teplota vzduchu na Srí Lance je 26 ° C – 28 ° Celsia, což je velmi příjemná zpráva. A i v noci je tu teplo a příjemný vánek prosviští otevřeným oknem dovnitř ložnice. Vzhledem k různé frekvenci dešťů v regionech zde člověk může relaxovat prakticky kdykoliv, postačí si vybrat místo se „správným“ počasím.

Hlavní turistická sezóna zde začíná v listopadu až do dubna a zejména období v prosinci a lednu, kdy lidé chtějí vánoční svátky v exotickém prostředí, je o dovolenou na Srí Lance velký zájem. Počasí na Srí Lance je v tomto období více než skvělé. A zatímco v únoru je v Čechách zima a mrazivé teploty, Srí Lanka nabízí relaxaci na pláži a skvělých 30 stupňů Celsia.